remedii cu otetOtetul – nelipsit din bucatarie, poseda multiple virtuti terapeutice ce va pot fi utile zi de zi.
In general, trebuie evitat otetul ultradistilat si prelucrat, deoarece el devine foarte demineralizant.Cele mai bune tipuri de otet sunt cele obtinute in mod natural (eventual in casa), fara a fi filtrate (otet de mere, de vin, de Kombucha, etc).
De obicei, in patologiile cronice, otetul trebuie utilizat o foarte lunga perioada de timp, altfel simptomele pot sa reapara; acest fapt poate duce la o dependenta de otet, ce poate fi depasita printr-un regim alimentar adecvat si imbunatatirea stilului de viata.

Proprietati si moduri de utilizare:

1. Administrare interna / orala:

 • Conform Medicinii Traditionale Chineze, otetul este un element care incalzeste corpul, ceea ce imbunatateste circulatia energiei (qi) prin meridiane, folosindu-se in tratarea tulburarilor emotionale datorate blocarii energiei inimii care hraneste mintea. Acest efect este foarte evident indeosebi la copii, la care tulburarile de stari psihice pot disparea in cateva secunde dupa administrarea de otet, dar si la adulti sau batrani in cazurile mai grave ce apar in patologia neurologica, precum depresii, atacuri de panica, hiperexcitabilitate, anxietate, etc.
 • Gustul acrisor si amar poate reduce acumularea de toxine in ficat (principalul organ in detoxifiere, care la momentul actual este bombardat de substante toxice cum ar fi: conservanti, coloranti, intaritori de gust, miros din alimentatie, dar si medicamente). Persoanele ce fac o tranzitie de la o dieta hiperproteica, hiperlipidica, hiperglucidica (nociva) la o dieta majoritar vegetariana, necesita utilizarea otetului sau a sucului de lamaie in apa pentru cresterea eliminarii toxinelor.
 • Otetul neutralizeaza toxinele din corp si este benefic in cazul intoxicatiilor alimentare. A se consuma un sfert de lingurita la fiecare 15 minute pana la ameliorarea simptomelor. Una din cele mai bune aplicatii pentru otet este in cazul gretii cauzata de mancare expirata, mancare fermentata sau prea multe combinatii (in mod normal, dieta trebuie sa fie cat mai simpla). Otetul ajuta la indepartarea conditiilor de „umezeala” ce genereaza edemele, greutate in exces, „mucus” in exces; introducerea picioarelor in apa cu otet poate fi de folos in cazul micozelor, piciorului de atlet.
 • Otetul opreste sangerarea: util in sangerare nazala, scuipatului cu sange, sangerari gingivale; util in lesinul cauzat de pierdere de sange sau anemia post-partum.
 • Otetul inlatura marea majoritate a parazitilor si viermilor intestinali; este recomandata spalarea vegetalelor intr-o solutie cu apa si otet, pentru indepartarea parazitilor.

2. Administrare externa

 • Otetul ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de intepaturile sau muscaturile insectelor (albine, viespi. paianjeni, purici, capuse, etc). Se aplica pe zonele afectate si se maseaza pana la inlaturarea simptomelor.
 • Otetul este un bun tonic capilar, indeosebi cand sunt folosite si plante medicinale corespunzatoare.
 • Inlatura staza sanguina, fiind deosebit de util in tratarea echimozelor si hematoamelor prin masarea cu otet la acel nivel.

Doze recomandate: 2-3 linguri/zi sub diverse forme:

 • in salate
 • in cazul fructelor de mare
 • la macerarea carnii, sau ca atare, inainte de masa.

Pentru cei care nu agreeaza aceasta forma de administrare, el poate fi administrat sub forma unei linguri de otet in apa calduta cu o lingurita de miere.

Produse cu otet:

 1. Otet balsamic cu Kombucha 500 ml;

 2. Otet balsamic cu Kombucha spray 100 ml;

 3. Otet de cidru & Kombucha 60cps;

 4. Otet de mere cu Miere&Polen 30/60/150 cps;

 5. Otet cu Kombucha & Arnica & Tataneasa 100ml;

 6. Hair tonic K;

 7. Repellenti K;

 8. Colon Health Kids 500g pulbere;

 9. Colon Health 500g pulbere;

 10. Colon Health plicuri 3,49 g/plic-12 plicuri;

 11. Colon Health 100 cp.