Warum widerstehen den Honig ein paar Jahrtausende hinweg ohne zu ruinieren?
Arheologii din vremurile noastre au descoperit numeroase lucruri surprinzătoare în mormintele egiptene. Printre bijuteriile şi celelate comori ascunse în aceste locuri misterioase se numără şi vase conţinând miere ce datează de acum câteva mii de ani şi care continuă să fie bună de mâncat în ciuda trecerii timpului.
Există alte câteva alimente care se păstrează bune, în stare crudă, pentru o perioadă lungă de timp: sarea, zahărul şi orezul uscat sunt câteva dintre ele. Totuşi, miere este specială: ea rezistă trecerii timpului şi se menţine într-o stare complet comestibilă; poate că nu am dori să gustăm orez crud sau să mâncăm sare, însă putem să desfacem o urnă cu miere de acum câteva mii de ani şi să ne bucurăm de ea, fără a o pregăti în vreun mod special, ca şi cum ar fi veche de o zi. Mai mult, longevitatea mierii îi conferă şi alte proprietăţi (cum ar fi cele medicinale) pe care alte alimente cu o durată lungă de viaţă nu o au. Acest lucru ne face să ne întrebăm – ce anume face mierea să fie un aliment atât de special?
Die Antwort ist fast so komplex wie Honiggeschmack: es mehrere Faktoren sind in perfekter Harmonie arbeiten um diesen Effekt zu erzielen.
Der erste Grund ist die chemische Zusammensetzung des Honigs durch. Honig ist in erster Linie ein Zucker. Sugars sind hygroskopisch Begriff bedeutet, dass in ihrem natürlichen Zustand sehr wenig Wasser enthalten, aber das kann leicht die Atmosphäre absorbiert, wenn sie nicht abgedeckt sind. „Honig in seiner natürlichen Form, enthält sehr wenig Feuchtigkeit. In einer solchen Umgebung sehr wenige Bakterien oder Mikroorganismen überleben können, so sterben „, sagt Amina Harris, Chief Executive Officer Honig und Bestäubung Zentrum de la Institutul Robert Mondavi al Universităţii California. Explicaţia lui Harris dezvăluie un element important al longevităţii mierii: pentru ca mierea să se strice, este nevoie să fie ceva în interiorul său care să se strice. Într-un astfel de mediu neplăcut, organismele nu pot supravieţui suficient de mult în miere pentru a avea oportunitate de a „strica” acest aliment.
De asemenea, mierea este extrem de acidă. „Are un pH ce se găseşte undeva între 3 şi 4,5, aproximativ, iar acest acid va ucide aproape orice doreşte să crească în miere”, mai spune Harris. Astfel, bacteriile şi alte organisme care scurtează durata de viaţă a alimentelor sunt nevoite să caute o altă gazdă, căci speranţa de viaţă în miere este foarte scăzută.
Allerdings Honig ist das einzige Lebensmittel hygroskopisch. Molasse, beispielsweise ein Rest ausgewählt aus der Zuckerrübenextraktion abgeleitet wird, ist stark hygroskopisch und ist auch sauer (aber weniger Honig, einen pH-Wert von 5,5). Doch obwohl lange Melasse schließlich bricht dauern.
Warum dauert immer eine Form von Zucker und Honig verdirbt? Bienen spielen eine Rolle.
Nectarul, materialul colectat de albine pentru a face mierea, este în mod natural foarte bogat în apă (ce reprezintă 60%-80% din masa totală a nectarului). În procesul producerii mierii, albinele joacă un rol important în eliminarea apei, ele bătând din aripi pentru a usca nectarul. Pe lângă bătăile aripilor, albinele mai au o contribuţie la longevitatea mierii. În stomacul albinelor există o enzimă ce poartă numele de glucozoxidază. Atunci când albinele regurgitează nectarul din gură pentru a produce mierea, această enzimă se amestecă cu nectarul şi îl descompune în două elemente: acid gluconic şi peroxid de hidrogen. „Peroxidul de hidrogen este celălalt element care acţionează împotriva tuturor elementelor nocive care s-ar putea dezvolta în miere”, explică Harris.
Din acest motiv, mierea a fost folosită de-a lungul secolelor ca remediu medicinal. Pentru că este aşa de groasă, pentru că respinge orice fel de microorganism şi deoarece conţine peroxid de hidrogen, mierea reprezintă bariera perfectă împotriva infecţiilor în cazul rănilor. Tăbliţele sumierene din argilă descriu cea mai veche folosire documentată a mierii în scopuri medicinale, relatările din acea perioadă arătând că mierea era folosită în 30% dintre reţete. De asemenea, egiptenii antici foloseau mierea în scopuri medicinale în mod regulat, producând alifii pentru afecţiunile de piele şi de ochi. „Mierea era folosită pentru a acoperi o rană, o arsură şi alte probleme similare, deoarece nu permitea niciunui microorganism să se dezvolte, fiind astfel un bandaj natural”, explică Harris.
Wenn Honig außerdem nicht in einem Glas aufbewahrt wird, nimmt er Feuchtigkeit auf. „Da der Honig Wasser aus der Wunde aufnimmt, was sonst zu einer Infektion geführt hätte, setzt er eine sehr geringe Menge Wasserstoffperoxid frei. „Diese Menge ist genau das, was wir brauchen – sie ist niedrig genug, um die Heilung anzuregen“, sagt Harris. Tatsächlich wird Honig noch heute zu diesem Zweck verwendet: Das Unternehmen Derma Sciences verkauft ihn in Krankenhäusern auf der ganzen Welt MEDIHONIG, mit Honig bedeckte Pflaster und Bandagen, die die Heilung anregen.
Der letzte Faktor, der die Langlebigkeit von Honig erklärt, ist die Tatsache, dass er in geschlossenen Behältern aufbewahrt wird. Obwohl Honig ein Superfood ist, ist er nicht übernatürlich: Wenn man ihn offen in einer feuchten Umgebung aufbewahrt, verdirbt er. „Solange der Deckel aufliegt und kein Wasser hinzugefügt wird, verdirbt der Honig nicht.“ Wenn Sie jedoch Wasser hinzufügen, kann der Honig verderben. Außerdem kann beim Öffnen des Deckels Wasser in den Behälter eindringen und den Honig verderben“, erklärt Harris.
Wenn Sie also Honig Hunderte oder Tausende von Jahren aufbewahren möchten, tun Sie es wie die Bienen und bewahren Sie den Honig versiegelt auf.
Hallo
Wir können Ihnen verpackten Honig in jedem Gewicht anbieten, vielleicht auch mit Ihrer eigenen Marke
Auf Wunsch bieten wir Ihnen auch verschiedene Pflanzen aus der Natur an.
Facebook: goldhoney